Mindfulness


Mindfulness


I en värld som snurrar allt snabbare och med en ökad förväntan på att alltid vara tillgänglig kan ekorrhjulet och alla måsten kännas oändligt. Ingen har obegränsat med energi och hjärnan behöver ibland vila för att kunna fungera effektivt och fokuserat.


Mindfulness är ett förhållningssätt till livet. Det är stresshantering, mental träning, medvetenhetsträning där man övar på att fokusera på en sak oavsett vad man än tar sig för. Inom Mindfulness arbetar man med olika attityder som exempelvis att inte döma eller värdera, dvs att skapa distans och medvetenhet till sina egna tankar, att mer bli en betraktare av dina egna tankar.


Många studier har visat att Mindfulness och mental träning ger positiva effekter på hjärnan. Bland annat utvecklas ökad fokus och koncentrationsförmåga, som leder till lägre blodtryck och reducerade stressnivåer, bättre sömn och förbättrat immunförsvar, mer energi och ökad livskvalité. Man vet att hjärnan har en neuroplastisk förmåga och kan bygga om sig själv efter träning, och man har tex sett att aktiviteten i hjärnans alarmcentral, Amygdala, minskar tydligt efter regelbunden träning. Det kan göra  att du fattar bättre beslut och har mer energi över.


Flera företag använder sig av Mindfulness som en självklar del i sin av friskvård av både personal och chefer. Några exempel är Google, vårdpersonal, skolor och amerikanska polisen.


Den 8 veckors kurs vi erbjuder bygger på det kursprogram grundaren av mindfulness Jon Kabat Zinn varit med och utvecklat. Aktuella kurser ser du under fliken kurser.Vi är alla en del av moder jords alla energier och världen söker balans. När vi är balanserade finner vi en harmoni inom oss vilket tar oss dit vi är meningen att gå. 

Vägledning


Vi alla behöver vägledning någon gång i livet. Jag erbjuder medial sittning, lösningsfokuserad vägledning, kognitiv beteendeterapi och gruppseans.


Läs mer om vägledning

Behandling


Gå på djupet med kraniosakral terapi, neuroenergetisk psykologi, psykologisk akupressur och regressionsbehandling. Kontakta mig eller läs mer för hjälp.


Läs mer om olika behandlingar

För djur


Målet med samtalet är att djur och människa ska få ett bra samarbete och förståelse för varandra. Jag erbjuder även healing och kraniosakral terapi för djur. 


Läs mer om för djur